Kyllä se aika menee nopeasti, poika täytti jo 10kk tämän kuun 11. päivä.

Viime päivityksestäkin on jo aikaa... Näyttäisi olevan sellaiset puoli vuotta  Hups  Mitähän kaikkea tässä on ehtinyt tapahtua... Mietitäänpäs...

 

Kesäkuun 11. päivä poika täytti 5kk ja samana päivänä kävimme paikallisen koiraseuran järjestämässä mätsärissä hakemassa kokemuksia ja tarkkailemassa, miten Perttu suhtautuu väenpaljouteen ja suureen koiramäärään. Hienosti poika käyttäytyi, ei piitannut toisista koirista tai ihmisistä eikä sinkoillut mihin sattuu. Keskittyi myös tottisteluun minun kanssani.

 

Kehäkäyttäytymistä emme olleet milloinkaan harjoitelleet, mätsäriinkin lähdettiin ex tempore meiningillä. Ainut mitä osattiin, oli seisominen namin avulla. Saimme sinisen nauhan ja jäimme odottamaan seuraavaan kehään menoa. Sinisten pentujen kehässä tuomari tykkäsi yhteistyöstämme ja kontakti oli kuulemma mahtavaa ja se soi meille kärkipaikan. Olimme siis Pennut 5-12kk SIN1:ä ja saimme hienon pokaalin ja ruusukkeen, sekä pussillisen siankorvia ja tietenkin paljon kokemusta. Kaiken kaikkiaan kannattava reissu

 

Kesä meni treenaillessa pentutottista ja ajaessa jälkiä niin nurmikolla ja pellolla. Mukana on ollut suorien lisäksi eriasteisia kulmia, kaarretta, tuulen suunta on vaihdellut jne. Joka askeleella on kuitenkin vielä ruokaa. Ihan mukavasti, rauhallisesti ja keskittyneesti poika päästelee menemään liina löysällä. Jos jostain syystä hukkasi jäljen, alkoi kuulua kova tuhina ja nokka teki kovasti töitä ja jatkoi itsenäisesti rauhallista jäljestystä.

 

Tottista on opeteltu namin avulla siihen asti, kunnes pallo vei voiton  Maltti on ollut tärkeä osa kokonaisuutta ja siitä on pidetty huoli, ettei hektisyys pääse valloilleen. Perttu syttyy helposti, mutta osaa myös rauhoittua nopeasti. Tykkään kyllä kovasti pojan kanssa tehdä hommia.

 

Viime kuukausi onkin tehty kovasti hommia tottiksen saralla, sillä viikko sitten, kun 10kk tuli täyteen, tuli samalla oikeus osallistua ToKo alokasluokkaan. Viime viikonloppuna starttasimmekin kahdessa kokeessa Pieksämäellä. Lauantaina saimme tulokseksi 191,5/200 pistettä, kunniapalkinnon ja luokkavoiton. Osallistujia luokassamme oli 15. Sunnuntaina saimme 192/200 pistettä, kunniapalkinnon ja sijoituksemme oli 2/13. Saimme saman pistemäärän kuin voittaja, mutta pisteiden mennessä tasan, ratkaisee tietyt liikkeet paremmuusjärjestyksen. Tässä vielä osasuoritukset ja arvostelut:

 

Lauantai 14.11.2009 Pieksämäki Tuomarina Markku Mäntynen

 

 

Osasuoritus                                                Arvosana       Kerroin          Pistemäärä

 

Luoksepäästävyys                                      10                  1                    10

Paikalla makaaminen                                  10                  3                    30

Seuraaminen kytkettynä                             10                  2                    20

Seuraaminen taluttimetta                             10                  4                    40

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä        9                    2                    18

Luoksetulo                                                 9,5                 3                    28,5

Seisominen seuraamisen yhteydessä            9                    2                    18

Estehyppy                                                  9                    2                    18

Kokonaisvaikutus                                      9                    1                    9

 

 

 

Sunnuntai 15.11.2009 Pieksämäki Tuomarina Markku Mäntynen

 

Osasuoritus                                                Arvosana       Kerroin          Pistemäärä

 

Luoksepäästävyys                                      10                  1                    10

Paikalla makaaminen                                  10                  3                    30

Seuraaminen kytkettynä                             10                  2                    20

Seuraaminen taluttimetta                             9,5                 4                    38

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä        10                  2                    20

Luoksetulo                                                 9                    3                    27

Seisominen seuraamisen yhteydessä            9,5                 2                    19

Estehyppy                                                  9,5                 2                    19

Kokonaisvaikutus                                      9                    1                    9

 

Molempina päivinä pisteet menivät hitaisiin istumisiin ja se vaikutti myös kokonaisvaikutukseen Olen tyytyväinen Pertun tekemiseen, sillä säilyi into tehdä, se jaksoi keskittyä, se ei reagoinut häiriöihin, kuunteli minua ja teki suhteellisen puhtaat liikkeet. Tuo istuminen täytyy vaan tehdä nopeammaksi ja muuten suoritukset varmemmiksi, mutta sen aika ei ole vielä. Sitten, kun bh on tehty, voimme alkaa vaatimaan enemmän.

 

Tänä vuonna olisi vielä yksi ToKo alokasluokan koekäynti ja jos sieltä ykköstuloksen saisimme, saisimme samalla koulutustunnuksen TK1. Ensi vuoden alkupuolella olisi tarkoitus päästä suorittamaan käyttäytymiskoe ja sitten katsotaan, koska pääsemme kilpailemaan sinne oman lajimme pariin, eli suojeluun.

 

Puruja ei ole paljon otettu. Pojalla on ongelmana tuleminen suoraan ja täysiä keskelle. Yritimme joskus Jounin kanssa laittaa pehmyttumpun laudan päähän, jolloin Perttu joutuisi kunnolla tähtäämään sivuun tullessaan kiinni, mutta toisin kävi... Perttu tuli lautaan kiinni... Onneksi ei käynyt kuinkaan. Perttu tuijottaa vaan suoraan silmiin ja tulee päin. Olen itse yrittänyt pitkällä purupatukalla, mutta kauimmainen, mihin koira on mennyt kiinni, on ollut 10cm kädestäni..

 

Tarkoitus olisi tässä talven aikana aloitella purujen treenaaminen. Itselläni on ollut ajatuksena, että haluan tottiksen häiriön alla ensin hyvälle mallille, jolloin hallinta suojelussa maalimiehen ollessa näkösällä on astetta helpompaa. Katsotaan...

 

 

Pysäkin Beter Pan 9kk